ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σκοπός της εργοθεραπείας είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων (ψυχοκοινωνικών, γνωστικών, κινητικών) μέσω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων

Στην εργοθεραπεία κάθε άτομο αντιμετωπίζεται ως μια μοναδική οντότητα, όπου το σώμα, ο νους και το πνεύμα λειτουργούν μαζί. Η κλινική πραγματοποιεί εργοθεραπευτικές δραστηριότητες σε ατομικό ή ομαδικό πλαίσιο:

Εικαστικές τέχνες –ΑRT THERAPY

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσω των σχεδίων τους και παράλληλα να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους με τη χρήση διάφορων τεχνικών ζωγραφικής (τέμπερες, ακρυλικά, ξυλομπογιές).

Γνωστικές δεξιότητες με παιχνίδια

Βοηθούν σε λεπτή κινητικότητα, όξυνση αισθήσεων, ενίσχυση γνωστικών λειτουργιών, καλλιέργεια σκέψης, κριτική ικανότητα, ομιλία, μνήμη, προσοχή και ικανότητα συγκέντρωσης, αύξηση αυτοπεποίθησης και κοινωνική αλληλεπίδραση.

Χειροτεχνία

Δημιουργία κολλάζ, κοσμημάτων, κατασκευών με τη χρήση πηλού και γύψου και εποχιακών αντικειμένων. Η χρήση των υλικών προωθεί τη δυνατότητα έκφρασης των συναισθημάτων.

Ομάδα επικαιρότητας

Ενημέρωση και συζήτηση σε θέματα επικαιρότητας με σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και διαλόγου. Ενδυνάμωση κριτικής σκέψης, μνήμης και συγκέντρωσης.

Ομάδα ανάγνωσης κειμένων

Ανάγνωση κειμένων (όπως λογοτεχνίας ή τέχνης) και συζήτηση. Η ομάδα εκτός από την ψυχαγωγική της
διάσταση, ενισχύει τη διατήρηση μιας πνευματικής εγρήγορσης, τις γνώσεις, το λεξιλόγιο, την ευχέρεια στον
προφορικό λόγο, τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τις αναλυτικές διανοητικές ικανότητες

Μουσικοθεραπεία / Χοροθεραπεία

Βασικός στόχος είναι η ψυχαγωγία. Παράλληλα στην ομάδα αυτή, τα μέλη αλληλεπιδρούν μεταξύ τους –
χωρίς να απαιτείται η χρήση του λόγου – και εκφράζονται σωματικά και συναισθηματικά.

Ομάδα προβολής ταινίας

Ενίσχυση έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων μέσω παρακολούθησης και συζήτησης.

Ωστόσο, οι σχετικές δράσεις δεν περιορίζονται μόνο εντός της κλινικής, αλλά επεκτείνονται, όσο αυτό είναι χρήσιμο, και προς τα έξω, με συστηματικές και οργανωμένες εξόδους για βόλτα και καφέ και εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές εκδρομές (όπως επισκέψεις σε μουσεία).

Στην κλινική ΓΑΛΗΝΗ πιστεύουμε πολύ στην ουσιαστική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι παραπάνω υπηρεσίες, γι’ αυτό κι έχουμε επενδύσει τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στη διαμόρφωση ειδικών χώρων (όπως αίθουσα χορού, γυμναστικής, βιβλιοθήκη κ.ά.) στους οποίους αναπτύσσονται οι δράσεις αυτές.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις με την πρότυπη νοσοκομειακή αρχιτεκτονική, βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς, με εύκολη πρόσβαση από τις οδικές αρτηρίες.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαριλάου Τρικούπη 161,
145 64 Κηφισιά
E:
Design by S&Team. Development by ARTUPWEB.
9