28 Απρ 2022

Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση

Η κλινική ΓΑΛΗΝΗ Γ.ΜΑΛΙΤΑΣ ΑΕ στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς της, εντάσσει στο πρόγραμμα της την Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Πρόκειται για ανεξάρτητη ιατρική ειδικότητα που θέτει ως στόχο της την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενών των οποίων οι λειτουργικές ικανότητες εξυπηρέτησης απλών, καθημερινών αναγκών έχουν διαταραχθεί προσωρινά ή μόνιμα.

Οι παθήσεις που συνήθως θεραπεύονται από τη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση περιλαμβάνουν:

  • Καρδιαγγειακή ή αναπνευστική δυσλειτουργία
  • Κακώσεις και μυοσκελετικές παθήσεις του νευρικού συστήματος
  • Οσφυαλγία και πόνος στον Αυχένα
  • Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
  • Αποκατάσταση Ρευματολογικών παθήσεων
  • Σύνδρομα Χρόνιου Πόνου
  • Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Ο Φυσίατρος παρεμβαίνει σε όλες τις φάσεις της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας δια της κινησιοθεραπείας και της  χρήσης φυσικών μέσων, αφού προηγουμένως εξατομικεύσει τη θεραπεία βάσει των αναγκών του εκάστοτε ασθενούς. Αξιολογεί, υποστηρίζει και προάγει τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Ενισχύει την σωματική, την κοινωνική αλλά και την ψυχική υγεία των ασθενών, με αποτέλεσμα τη μείωση εμφάνισης επιπλοκών κλινοστατισμού (λοιμώξεις, κατακλίσεις, συγκάμψεις κ.α.), την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, τη βελτίωση αυτονομίας στις μετακινήσεις, τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής τους συνολικά.

Η ομάδα αποκατάστασης που θα λειτουργήσει στην κλινική μας θα αποτελείται από τον Συντονιστή Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και την ομάδα φυσικοθεραπείας που θα υλοποιεί το πρόγραμμα στους ασθενείς.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει 2 επισκέψεις του Φυσιάτρου ανά εβδομάδα και καθημερινές επισκέψεις εξειδικευμένου φυσικοθεραπευτή – κινησιοθεραπευτή.

  • Προκειμένου να ενταχθούν οι θεραπευόμενοι της κλινικής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους να συνεννοούνται με την Γραμματεία της κλινικής κατά την εισαγωγή τους ή και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία της κλινικής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21080700009

E-mail: info@galene.gr

Η αποστολή μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
E:
Χαριλάου Τρικούπη 161,
145 64 Κηφισιά
E:
Design by S&Team. Development by ARTUPWEB.
9